11:30ч в Русенския университет “Ангел Кънчев” (корпус 2 – Аула) ще се проведе публичен дебат с комисаря по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел.

Темата на гражданския диалог е Цифровите технологии: възможности и предизвикателства. Участниците ще имат възможност да обсъдят значението на цифровите технологии в нашето съвремие и да зададат своите въпроси по ключовите теми свързани с цифровия единен пазар.

Предварителната регистрация в интернет е задължителна на следния линк . Регистрационната форма ще остане отворена до достигане капацитета на залата.

С оглед засилените мерки за сигурност, молим всички гости да бъдат пред залата не по-късно от 11:00 ч. за регистрация и проверка за сигурност, както и да носят със себе си документ за самоличност.

По време на посещението си в Русе комисар Габриел ще проведе също среща -дискусия с ученици – посланици на Европейския парламент от АЕГ „Гео Милев“. Темата на дискусията е “Младите европейци в дигиталния свят“. Участниците ще имат възможност да обсъдят тенденциите в развитието на училищата като дигитална среда за обучение и участието в Програмата за училища – посланици на ЕП.

От 14:10 часа Мария Габриел ще посети Речно-информационен център Русе, където ще се запознае с дейността и функциите на Центъра за наблюдение на корабния трафик, хармонизиране на информационните услуги, мониторинг и заснемане на състоянието на речното дъно.