Европейският съюз и всички негови страни-членки планират безопасно отваряне на Европа след масовото затваряне на граници заради коронавируса. Въпреки че опазването на общественото здраве остава наш приоритет, ние искаме всички да се наслаждават на своите ваканции и отпуски, да се съберат отново със семействата и приятелите си, и да могат свободно да пътуват, независимо от целта на тези пътувания. Този интерактивен инструмент ви предоставя информацията, която ви е необходима, за да планирате уверено своите пътувания и почивки в Европа, като същевременно да останете здрави и в безопасност.

Платформата вече работи http://reopen.europa.eu, можете да намерите актуална информация за 🚧 граничните ограничения, 🚉 транспорта, 😷 предпазните мерки срещу #coronavirus и всичко останало, което ви е нужно за спокойно и безопасно пътуване в 🇪🇺! Информацията се актуализира често и, за ваше удобство, е достъпна на 24 езика.
Бъдете подготвени!

 

Отказ от поемане на отговорност: Информацията на тази страница не е изчерпателна. Тя се основава на най-новите налични данни, предоставени от страните-членки на Европейския съюз и събрани от други публично достъпни и достоверни национални източници. Въпреки че Европейската комисия се стреми да актуализира непрекъснато информацията, ние не носим никаква отговорност, изрична или подразбираща се, за пълнотата и точността на информацията, съдържаща се на тази страница, или за индивидуални решения, основаващи се на тази информация. Към момента този инструмент отчасти разчита на автоматичен машинен превод. Цялото предоставено съдържание ще бъде проверено от правоспособни преводачи в следващите дни. Като се извиняваме за евентуални неудобства и неточности, ние непрекъснато се стремим да сме ви все по-полезни.
Можете да се свържете с нас по имейл: