Europe Direct Русе ще предоставя на гражданите безплатна информация за зелените инициативи на ЕС по време на 12тото издание на Грийн рок фест.

Във Фестивала, който ще се проведе на 12 и 13 септември от 18 часа на пл. „Свобода“ ще вземат участие 14 рок и метъл групи.

Първата вечер ще приключи с концерт на една от най-интересните български групи с модерно звучене, Saint Electric. Местната рок общност ще бъде представена на Грийн рок фест от русенските групи „Пердах“, Hammer Dance, Artificial Comet, Uninvited, MIG 21 и  The Rock .

Специален гост във втория ден на фестивала ще бъде една от легендите на българския рок, група D2 и Дичо с проекта си “D2 Acoustic Greatest Hits 20” . В два последователни дни на русенска сцена ще се изявят L.S.D.D. – Варна, Bendida – София, Roadwire – Враца,  The Strangers – Пловдив, FORGOT THE TEN-Шумен, Star Crystal – Украйна.

Събитието се организира по инициатива на Сдружение „Грийн рок фест“ и Община Русе, със съдействието на „Общински пазари“ ЕООД, „ВИТТЕ Аутомотив България“ ЕООД, „В и К“ ООД – Русе „Дунарит“ АД и други представители на бизнеса.

Като съпътстващи събития в рамките на фестивала са предвидени майсторски класове по китара, водени от Мирослав Иванов и Митко Кърнев, изложба на фотографа Петър Стаменков, както и художествено рисуване на лица.

 

При провеждането на събитието ще бъдат спазвани всички противоепидемични мерки, регламентирани от Министерство на здравеопазването, както и препоръките на Регионалната здравна инспекция в Русе.

Грийн рок фест стартира през 2009 година и от тогава до сега е едно от значимите събития в Русе. Идеята на фестивала е да даде шанс на групи в началото на тяхната кариера да покажат музиката си, да свирят на една сцена с родни и световни звезди, да намерят приятели, да пазят природата. Мотото му е “Нека запазим природата си зелена!”.