TEDx форматът стъпва на русенска територия, за да вдъхнови общността с интересната си програма и лектори. На него ще бъдат коментирани идеи, които си заслужават да бъдат споделени.

Събитието ще се състои на 24 октомври – събота, в “Доходно здание” от 10:00 до 17:30 часа. Неговата цел е да грабне вниманието на хората от региона, които имат различни интереси, да ги мотивира и да повиши знанията и уменията им. Поради тази причина мероприятието е разделено на 3 панела: “Образование”, “Технологии” и “Предприемачество”.

В панел “Образование” лектори ще бъдат: Митко Кунчев – математик и автор на 18 научни статии посветени на математиката и различни проблеми на образованието, в момента е финансов анализатор; Енчо Данаилов (Бате Енчо) – освен като художествен директор, работи като преподавател в НАТФИЗ и е лауреат на десетки български и международни награди; Миглена Христова – специалист “Привличане на участници” в “Заедно в час” от август 2018 година; Александър Куманов – съорганизатор на Форум Ключ – мотивационно събитие, което дава сцена и възможност на изявени личности да споделят, какво ги вдъхновява. Той също така е обучител в 42Training и развива собствен подкаст.

В панел “Технологии” ще вземат участие лекторите: Радина Попова и Петър Захаринов – технологично дуо основатели на стартъп компания DiFOLD; Любомир Василев – социален предприемач и създател на световната иновация в помощните средства – OMNIBOT; Атанас Енев – дизайнер и предприемач, съосновател на компания за устойчиви иновации и дизайн, която използва нови материали за създаване на екологично чисти продукти за опаковъчната и авто индустрията; Петър Живков – създател на безплатното мобилно приложение, което надгражда данните за качеството на въздуха със здравна информация; Георги Къдрев – софтуерен разработчик, негов проект израства като технологичен лидер в областта на разпознаването на изображения на база изкуствен интелект.

В панел “Предприемачество” своите истории и идеи ще споделят лекторите: Ясен Русев – съосновател на собствена компания – ESCREO. Компанията му е разпознаваема с продукти, които стимулират продуктивната и творческа работна среда в офисите на малки и големи фирми в България, Румъния, Англия, Германия и САЩ; Мая Донева – изпълнителен директор на „Карин дом“ – Варна, един от първите терапевтични центрове в България, който подкрепя деца със специални потребности и техните семейства, обучител към Европейския младежки форум в Брюксел; Георги Ненов – създател и водещ на собствен подкаст “Свръхчовекът с Георги Ненов”; Мая Бобева-Атанасова – съосновател на издателство „Клевър Бук“; Николай Събев – основател на Еконт.

Детайлна информация за събитието и билети може да откриете тук: https://tedxruse.com/